Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/2/7/thinkoutofthebox.be/httpd.www/sites/all/modules/date/date_views/includes/date_views_fields.inc on line 86 vzw Think Out Of The Box | vzw Think Out Of The Box

Laatste nieuws!

Blijf up to date en download hier het meest recente vriendenkrantje van Het Vriendenhuis!

Vriendenkrantje 9

TOOTB

vzw Think Out Of The Box heeft een woonproject gerealiseerd voor mensen met een mentale handicap. 

Lees meer...

Logo

Onze 'out of the box'-kinderen in een 'out of the box'-droomhuis!

vzw Think Out Of The Box

Wie zijn wij?

Je kind een mooi toekomstperspectief bieden. Welke ouder droomt daar niet van? Alleen is deze droom iets moeilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft. 

Gelukkig leven we in een welstellende regio. Vlaanderen biedt deze kinderen en jongeren een goed georganiseerde ondersteuning aan. Ze kunnen elk met hun mogelijkheden en beperkingen genieten van prima onderwijs en zorg. En zodra ze de leeftijd van 21 hebben bereikt, kunnen ze terecht in een dagcentrum of een voorziening. Mooi toch? 

Helaas, dit is theorie. De praktijk leert ons dat die doorstroming uiterst moeizaam verloopt. Een aantal van onze kinderen heeft intussen de leeftijd van 21 bereikt en we stellen vast dat er voor hen gewoon geen plaats is. Noch in de voorzieningen noch in de dagcentra. Met andere woorden: we zijn volledig op onszelf en onze familieleden aangewezen. 

Daarbij komt nog dat onze kinderen onmogelijk kunnen samenblijven onder de huidige regelgeving. Ze zitten namelijk al jaren samen in het bijzonder onderwijs of gaan al jaren samen naar de scouts of naar een sportclub. Zo hebben ze een hechte vriendschapsband opgebouwd. Het zou zonde zijn die vriendschappen verloren te laten gaan, vooral omdat relaties opbouwen én onderhouden voor onze kinderen niet evident is. 

Daarom hebben we als ouders de handen in elkaar geslagen om onze kinderen een warme thuis te bieden. Om dit doel te bereiken hebben we de VZW Think out-of-the-box opgericht.

 

Logo